Management

Gepubliceerd: 11 - 01 - 2024

De sleutel tot slim ondernemen

Sinds kort ben ik, Migiel, onderdeel van het Informatiemanagement-team en heb ik de eer gekregen om een nieuwe bQuote te schrijven. Omdat ik zelf nu alles aan ontdekken ben binnen deze tak van bQurius leek het me leuk om hier wat over te vertellen. Ik zal je precies uitleggen wat we hier doen en waarom het zo belangrijk is. Dus leun achterover, ontspan en laat me je meenemen op een reis door de wereld van Informatiemanagement in de tuinbouw.

Bij Informatiemanagement draait alles om het verzamelen, analyseren en presenteren van gegevens om waardevolle inzichten te verkrijgen. Kortom, we zijn de gegevensgoeroes die ervoor zorgen dat tuinbouwondernemers de juiste informatie hebben om weloverwogen beslissingen te nemen en hun bedrijven naar nieuwe hoogten te brengen.

Nu hoor ik je denken: “Maar waarom is dat zo belangrijk?” Vroeger was het leven van een tuinder voornamelijk gebaseerd op onderbuikgevoel en jarenlange ervaring. Beslissingen werden genomen op basis van intuïtie en vertrouwen. Maar met de komst van nieuwe technologieën en de groeiende complexiteit van de tuinbouwsector, begonnen we te beseffen dat er meer nodig was.

Maar laten we eens teruggaan naar het begin van deze afdeling, zo’n 4 jaar geleden. Het is ontstaan omdat er voorheen zoveel handmatige processen waren om inzicht te krijgen in de werkzaamheden op de verschillende afdelingen. Denk aan ingewikkelde Excel-bestanden waarin urenlang gegevens werden ingevoerd en geanalyseerd. Gelukkig beseften we al snel dat er een betere manier moest zijn om deze informatie te verzamelen en te presenteren.

Met de voortschrijdende technologieën zijn we overgestapt naar betere systemen en tools zoals Power BI. Hiermee kunnen we prachtige dashboards en rapportages creëren die niet alleen gemakkelijk te begrijpen zijn, maar ook waardevolle inzichten bieden. We hebben geleerd dat gebruiksvriendelijkheid essentieel is om de juiste bevindingen te kunnen doen en de tuinbouwondernemers te ondersteunen bij het nemen van beslissingen.

De toekomst biedt talloze mogelijkheden en kansen die we met beide handen gaan aangrijpen. Denk aan de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en geavanceerde voorspellende analyses die ons nog dieper inzicht zullen geven in de tuinbouwsector. We zijn vastbesloten om voorop te blijven lopen in deze snel evoluerende wereld van data en technologie.

Samen gaan we op weg naar een toekomst vol groei, innovatie en succes. Embrace change, doe jij ook mee?

Deel deze pagina op social media

Geschreven door

Migiel van Paassen

Data Analist

migiel.paassen@bqurius.nl