Jelle de Rooy

Junior Teeltspecialist bij Van der Voort

De tuinbouwsector is onwijs groot en er zijn oneindig veel mogelijkheden om door te groeien. Vaak wordt werken in de tuinbouw gezien als een bijbaan, maar een tal van belangrijke werkzaamheden zorgt er voor dat de teelt optimale groei geeft en dit is verre weg van een bijbaan. Mijn interesse in de tuinbouw is gestart toen ik als scholier in de tuinbouw kwam werken. Ik ben een MBO opleiding gaan volgen gericht op de tuinbouwsector en tijdens mijn studie ben ik bij Van der Voort als scholier blijven werken. Ik vond het leuk om in de kas te werken en als scholier kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden en andere werkzaamheden. Dit maakte mijn werk extra leuk. Na het afronden van mijn studie ben ik gestart als Junior Teeltspecialist. In deze functie werk ik samen met de Teeltspecialist om het gewas optimaal te laten groeien. Mijn kantoor is een kas van acht hectare, hoe gaaf is dat! Een product telen is een proces waarbij het om ervaring en kennis gaat. Als je er voor gaat, wordt je ook beloond. In de toekomst wil ik mij blijven focussen op de teelt en hiervoor ga ik niet graag een uitdaging uit de weg.

Michel van Adrichem

Locatie Manager bij Schenkeveld

Als scholier ben ik ooit begonnen met werken in de tuinbouw. Na een aantal jaar kreeg ik steeds meer andere werkzaamheden. Net voor mijn eindexamen kwam de toenmalige eigenaar met de vraag of ik bij hem in vaste dienst wilde als assistent arbeid. Dat zag ik wel zitten en ben direct begonnen. Tegelijkertijd ben ik gestart met een tuinbouw opleiding. Na een aantal jaar werd er naast de onbelichte kas uitgebreid met een belichte kas, daar kon ik een mooie doorgroei maken. Eind 2007 werd het bedrijf overgenomen door De Kabel, hierdoor kreeg ik de kans om door te groeien tot Teamleider. Eind 2019 werd het bedrijf nogmaals overgenomen, toen door Schenkeveld. Zij geloofde in mijn kunnen en boden mij aan om Locatie Manager te worden, nu ben ik eindverantwoordelijk voor de locatie Schenkeveld Zijtwende.
Door leergierig te zijn en inzet te tonen kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Dat maakt voor mij werken in de tuinbouw uniek. Je krijgt kansen en doorgroei mogelijkheden zo lang je inzet en motivatie toont. Wat ik nu mooi vind aan mijn functie is dat ik medewerkers ook zie groeien, ik haal er voldoening uit als ik hierin een rol kan spelen.

Tim Prins

Locatie Manager bij Greenvalley

Het maakt mij trots als ik mensen kan helpen om hun vaardigheden te verbeteren waardoor ze betere resultaten behalen. Ik werk met een groot team, met werknemers die uit verschillende landen komen en verschillende culturen hebben. Samen brengen we een smaakvol en mooi product op de markt. Prestaties leveren en met plezier naar het werk gaan, gaat bij mij hand in hand. Als Locatie Manager zorg je er elke week voor dat je de planning nastreeft en alle andere zaken omtrent de locatie ook goed geregeld zijn. Aan het einde van het jaar wil ik terugkijken op de goede prestaties die we als team hebben geleverd.

Melanie Zaat

Junior Teamleider bij Schenkeveld

Je team zien groeien, dat vind ik uniek! Samen met het team doelen behalen, dat is waar het omdraait. Als alle werkzaamheden in de kas zijn afgerond, de kas er netjes uitziet en er een mooi eindproduct de deur uitgaat, dan voel ik me trots. Als Junior Teamleider is het mijn taak dat iedereen het naar zijn zin heeft en met plezier aan de slag gaat. Het voelt goed als ik hierover een compliment krijg.

Ben Benningshof

Mechanisch Monteur bij bQurius

Groene vingers heb ik niet, maar wel verstand van techniek. Als Mechanisch Monteur in deze sector krijg ik elke dag een nieuwe uitdaging. Het is voor mij ook een stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het maakt mij trots als ik nieuwe werkzaamheden, die ik voorheen nooit voorbij zag komen, nu zelfstandig kan oppakken. De tuinbouw geeft je veel gave werkzaamheden en kansen. Geen dag is hetzelfde!